Dan Calancea: „Sunt convins că suntem capabili să jucăm o finală de campionat”

foto: SportPictures

Olimpia CSU Brașov a încheiat sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Feminin pe poziția a treia și va evolua în primul tur din play-off în fața celor de la Phoenix Știința Constanța. Până atunci, pentru fetele echipei noastre urmează Final Four-ul Cupei României. Tehnicianul Dan Calancea a vorbit despre eșecul cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cât și despre play-off și turneul final al Cupei României.

„Din păcate, în jocul de astăzi, este o înfrângere pentru echipa noastră. Din punctul meu de vedere, cred că atmosfera din sală le-a timorat foarte mult pe jucătoarele noastre, altfel n-am cum să îmi explic cum este posibil ca la începutul sfertului trei noi să avem cu 12 atacuri mai mult decât echipa din Sf. Gheorghe, este ceva incredibil, și să fie diferența aceasta. Au fost până la pauza mare, cel puțin, cred că 10-15 situații de aruncări deschise de sub panou, ratate de noi. Am avut și 0/11 la trei puncte, ne-am trezit mult prea târziu, am început să marcăm coșurile de trei puncte, cu care echipa noastră obișnuiește publicul brașovean, mult prea târziu. Sfântu Gheorghe a câștigat meritat, indiscutabil este o echipă mult mai valoroasă. Sunt convins că în ciuda înfrângerii de astăzi, vom da cu totul și cu totul altă replică în meciul din semifinalele Cupei României.

Faptul că în ultima etapă stăm este un avantaj, fetele cu siguranță se vor reface mai bine pentru Final Four-ul Cupei României, care este la sfârșitul lunii martie. Va începe play-off-ul, după rezultatele de astăzi lucrurile sunt 80-90% clare, vom juca în compania echipei din Constanța în prima manșă din play-off. Să sperăm că și în acest an, așa cum am obișnuit iubitorii de sport din orașul nostru, vom mai juca încă o finală. O semifinală este deja realizată în Cupa României. Sunt convins că suntem capabili să jucăm o finală de campionat.

Start a Conversation

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *